O CIRA-i

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA) je neprofitna organizacija osnovana u studenom 2004. godine u Zagrebu kao podružnica Udruge za promicanje inkluzije pod nazivom Udruga za promicanje inkluzije Podružnica Zagreb. Nakon osamostaljenja od središnjice i promjene naziva, CIRA nastavlja samostalno djelovati kao pružatelj usluga u zajednici te svojim djelovanjem širi mogućnosti za jače uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvo.

Usluge u zajednici važan su preduvjet za deinstitucionalizaciju i inkluziju osoba s intelektualnim teškoćama u društvo, a CIRA svojim korisnicima omogućava uključivanje u svijet rada putem radnih aktivnosti.

Zalažemo se za uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u redovne radne uvjete, jer - pored činjenice da je to njihovo ljudsko pravo - iskustva tvrtki koje su naši dugogodišnji partneri pokazuju da osobe s intelektualnim teškoćama imaju sposobnosti postati cijenjeni i produktivni članovi radnog tima.

Zbog toga od 2004. godine pružamo usluge proizvodnih radnih aktivnosti u okviru našeg dnevnog/radnog centra, a u partnerstvu s poslodavcima uspješno uključujemo osobe s intelektualnim teškoćama u radne aktivnosti u tvrtke na otvorenom tržištu rada.

Uključivanje u svijet rada i uspjeh u obavljanju radnih zadataka povećava samopouzdanje, dostojanstvo, razinu životnog zadovoljstva i financijsku neovisnost uključenih osoba. 

Tvrtkama koje posluju na društveno odgovoran način - našim partnerima i društveno osviještenim kupcima proizvoda našeg dnevnog/radnog centra, to je važno.

 

MISIJA

Misija CIRA-e je podržati, osnažiti i pratiti proces uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama na tržište rada.

 

VIZIJA

Vizija CIRA-e je pravedno i kohezivno društvo čija je snaga ljudska različitost, društvo s izgrađenim socijalnim, pravnim i ekonomskim sustavom u kojem ljudi s intelektualnim teškoćama imaju jednake mogućnosti za samorazvoj i doprinos zajednici kroz rad.

 

 

Želite li postati naš partner?
Provjerite pogodnosti
 

Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati putem ovog obrazca:

Karta

Naši podatci

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA)
Sjedište: Bleiweisova 15, Zagreb

Tel. 01/561-99-11, Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 08:00 h – 16:00 h

www.cira.hr e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 76699990208 IBAN HR5223600001101895378 Zagrebačka banka d.d. Zagreb 

  • Slavenka Martinović, prof. Predsjednica
  • Josipa Nikolić, Voditeljica programa i projekata
  • Gordana Kovačević, dipl.oec. Voditeljica računovodstva