Novosti

Vaš partner za društveno odgovorno poslovanje

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

Program konferencije

Zagreb, 05. listopada 2015.  

Panorama Hotel Zagreb, u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9

 

Konferencija projekta

“Usluge radnih aktivnosti uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama”

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a u sklopu programa 2007.-2013., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza III, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj ugovora: HR.2.3.04-0083, sklopljenog sa Ministarstvom socijalne politike i mladih i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kao posredničkim tijelima, u srpnju 2015. godine.

 

Program

 

13.00 – 13.30             Uvodno predstavljanje projekta i projektnog tima

                                   predsjednica CIRA-e Slavenka Martinović, predsjednica LATICE Radmila Relić-

Zerdin i voditeljica projekta Lidija Palik

 

13.30 – 13.45            Ciljevi i aktivnosti projekta

voditeljica projekta Lidija Palik

 

13.45 – 14.15            Model radnih aktivnosti uz podršku koji se provodi i proširuje na području Zagreba te uvođenje usluge radnih aktivnosti uz podršku na području Pakraca i Lipika

koordinatorica CIRA-e Marta Jalšovec i koordinatorica LATICE Nikolina Novinc

 

14.15 – 14.45             Proširenje mreže poslodavaca koji su senzibilizirani o važnosti uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u radnu sredinu 

voditeljica projekta Lidija Palik, koordinatorica CIRA-e Marta Jalšovec ikoordinatorica LATICE Nikolina Novinc

 

14.45 – 15.00              Rasprava i zaključci

voditeljica projekta Lidija Palik

 

15.00                          Ručak

 

Hvala Vam na dolasku!        

Projektni tim

Centra za inkluzivne radne aktivnosti

Novosti

 

POZIV NA KONFERENCIJU

Zagreb, 28. rujna 2015.

 

 

Poštovani,

 

            Centar za inkluzivne radne aktivnosti, u partnerstvu s Udrugom roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“ iz Pakraca, provodi projekt pod nazivom “Usluge radnih aktivnosti uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a u sklopu programa 2007.-2013., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza III. Projekt će trajati 14 mjeseci a započeo je sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj ugovora: HR.2.3.04-0083, sa Ministarstvom socijalne politike i mladih i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kao posrednički tijelima, u srpnju 2015. godine.

 

Cilj projekta je održati i unaprijediti mogućnosti zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama proširenjem kapaciteta CIRA-e kao pružatelja usluga radnih aktivnosti uz podršku na području Zagreba te uvođenjem usluge radnih aktivnosti uz podršku na području Pakraca i Lipika odnosno Požeško-slavonske županije na kojoj kapaciteta za pružanje ovih usluga uopće nema. Projektom se također želi postići proširenje mreže poslodavaca koji su senzibilizirani o važnosti uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u radnu sredinu.

 

            Ovim putem Vas pozivamo na konferenciju na kojoj ćemo predstaviti projekt, upoznati prisutne sa mogućnostima i potencijalom osoba s intelektualnim teškoćama, potencijalnim budućim poslodavcima dati sve potrebne informacije o modelu radnih aktivnosti koji se provodi i proširuje u Zagrebu, te uvodi u Pakracu i Lipiku, te kroz diskusiju omogućiti razmjenu pozitivnih iskustava u svezi uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada.

 

            Konferencija će se održati

dana 05. listopada 2015. godine

s početkom u 13:00 sati

u Panorama Hotelu Zagreb, u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9.

 

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite na

e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona:  01/ 555 66 81 (kontakt osoba: Gordana Kovačević).

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Projektni tim

 

Centra za inkluzivne radne aktivnosti

 

Konzalting - socijalno poduzetništvo

Udruga za promicanje inkluzije pripremila je "Praktični vodič za pokretanje i proizvodnju u plastenicima za potrebe osoba s invaliditetom" ("A Practical Guide to Establishing and Operating Greenhouses for People with Disabilities") uz podršku Open Society Foundations Mental Health Initiative.

Vodič je na engleskom jeziku i sadrži detaljne savjete i alate kako bi se nevladinim organizacijama pomoglo u pokretanju projekata i upravljanju proizvodnjom u plastenicima. Pored detaljnih uputa i korisnih savjeta, vodič također donosi i studiju slučaja o plastenicima koje je izgradio i kojima upravlja Centar za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar.

Stručnjaci CIRA-e pružili su tehničku pomoć u planiranju, provedbi i praćenju spomenutog projekta te sudjelovali u izradi Vodiča.

 

Greenhouse Guide.pdf

Bjelovar and Grubisno Polje Greenhouses.ppt

Template Expenditures.xls

Template Savings and Income.xls

 

 

 

 

 

 

Uspješne priče

 
     
     

 

Filmovi