Često postavljena pitanja

Vaš partner za društveno odgovorno poslovanje

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

Često postavljena pitanja

Tko su korisnici?
Korisnici su osobe s intelektualnim teškoćama koje su korisnici programa radnih aktivnosti uz podršku Centra za inkluzivne radne aktivnosti.
 
Kakve teškoće imaju osobe s intelektualnim teškoćama, naši korisnici?
Usmjereni smo na ono što osobe s teškoćama mogu i žele raditi, a ne na njihove teškoće. Sve osobe kojima pružamo podršku imaju intelektualne teškoće u rasponu od blagih do značajnijih. Međutim sve one uspješno žive i funkcioniraju u zajednici i nose se sa svojim problemima kao i svi ostali građani, pa tako uz podršku radnog asistenta uspješno funkcioniraju i u radnom procesu.
 
Tko je radni asistent?
Naši radni asistenti obučene su osobe koje treniraju osobe s intelektualnim teškoćama za izvođenje radnih zadataka, pružaju im podršku u radnom procesu i pomažu graditi odnose s njihovim kolegama. Radni asistenti angažirani su od strane Centra za inkluzivne radne aktivnosti i oni odgovaraju za kvalitetu i pravovremenost izvršenja radnih zadataka korisnika.
 
Da li tvrtka plaća trošak radnog asistenta?
Ne. Usluge radnog asistenta za poslodavca su besplatne.
 
Kako će se osobe s intelektualnim teškoćama uklopiti u moj tim?
Stručna procjena motivacije, radnih sposobnosti i osobnosti koju provode naši stručnjaci osigurava preduvjete za kvalitetnu integraciju korisnika u postojeći tim poslodavca.
 
Kako će na njih reagirati moji zaposlenici?
Iskustva su pokazala da čak i zaposlenici koji nikada nisu imali doticaja s osobom s intelektualnim teškoćama uz pomoć našeg radnog asistenta u vrlo kratkom vremenu upoznaju i prihvate osobu s intelektualnim teškoćama kao ravnopravnog kolegu te mu svojim pozitivnim odnosom pomažu u kvalitetnijem integriranju u postojeći tim.
 
Kako će uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama utjecati na radnu atmosferu u mojoj tvrtki?
Naše je iskustvo da uključivanje osobe s intelektualnim teškoćama nakon početne faze uhodavanja i međusobnog upoznavanja osobe, radnog asistenta i radnika poslodavca dovodi do vrlo dobrih međusobnih odnosa i kvalitetne suradnje.
Važno je reći da osobe s intelektualnim teškoćama koje rijetko imaju priliku za radom prilikom dolaska na posao izražavaju visoki elan, motivaciju i dobro raspoloženje. Prema navodima poslodavaca, prisutnost te dodatne pozitivne energije vrlo povoljno utječe na kvalitetu radne klime i međuljudskih odnosa postojećih radnika što se pak pozitivno odražava i na opću produktivnost poslovnog procesa.
 
Tko može biti naš partner?
Trgovačka društva i druge pravne osobe, državna i lokalna administracija, uključujući i fizičke osobe koje samostalno obavljaju neku djelatnost.